×

Besplatna analiza lica

Saznajte više

Korekcija ušiju

GRATIS KONZULTACIJE

za korekciju ušiju

5.-8. srpnja

Korekcija odstojećih uški ubraja se među najčešće zahvate u estetsko-korektivnoj kirurgiji. Deformacija uške u smislu odstojnosti najčešća je nasljedna anomalija među brojnim deformacijama na vanjskom dijelu uha. Primjećuje se odmah nakon rođenja, a kasnije, osobito u pubertetu, stvara duboko nezadovoljstvo. Korekcija deformacije uške, prije upisa djeteta u školu, može ga poštedjeti emocionalne traume izazvane zadirkivanjem druge djece zbog virenja uški iz kose.

Opis zahvata

Korekcija ušiju, također zvana i otoplastika se najčešće izvodi u dječjoj dobi, a zahvatu se mogu podvrgnuti i ljudi svih godina kojima "klempave" uši smetaju. Rast i razvoj ušne školjke završavaju u 4. godini života te je nakon toga moguće operativno korigirati ušku. U Poliklinici Bagatin najčešće korigiramo uši djeci koja su starija od  6 godina. Preporučljivo je zahvat na djeci učiniti prije polaska u školu. Operacija se izvodi modeliranjem hrskavice uha te priljubljivanjem ušne školjke glavi. Zahvat traje oko 30 minuta do jednog sata. Može se izvesti u lokalnoj ili općoj anesteziji. Operativni rez je teško vidljiv jer se nalazi u naboru između uha i glave. 

Fotografije prikazuju stvarno stanje promjene prije i nakon izvođenja predmetnog zahvata. Rezultati svakog zahvata su individualni te se razlikuju od osobe do osobe, a slijedom čega Poliklinika Bagatin ne može jamčiti jednake rezultate kod svakog pojedinog klijenta.

 

Priprema

Prilikom pregleda i tijekom razgovora dr. Bagatin će vam detaljnije objasniti mogućnosti kirurških korekcija različitih nepravilnosti uški, predložiti najbolju metodu korekcije, objasniti moguće komplikacije, reći sve o preoperativnoj pripremi, koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni, što izbjegavati prije operacije i kako se ponašati nakon zahvata.

Tijek zahvata

Korekcija ušiju uspješan je estetski zahvat koji trajno rješava "klempavost". Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, ali se može raditi i u općoj. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje. Više je metoda rješavanja tog problema i uglavnom se do hrskavice, čiji položaj treba ispraviti, dolazi rezovima iza uške. Hrskavica se modelira, višak prema potrebi odstrani, koža reducira i uške fiksiraju u normalni položaj. Postoji nekoliko kirurških tehnika za operaciju odstojećih uški. Dr. Bagatin će nakon pregleda ušne školjke odrediti kojom će tehnikom vratiti uši u prirodni položaj. 

Oporavak

Nakon zahvata omotat ćemo vam debeli zavoj oko glave koji će pokrivati uške. Zavoj se obično drži 24 - 48 sati i zamjenjuje ga elastična traka sljedećih 5 dana. Tri do četiri tjedna po operaciji nosi se elastična traka noću da bi se spriječile nenamjerne ozljede ušiju prilikom spavanja. Osrednja bol i neugoda su mogući te se rješavaju tabletama protiv bolova. Obično problemi nestaju unutar 48 sati, a svaka jača bol nakon toga traži kontrolu liječnika. 

Ines Fot
Ines Fot
Kirurška korekcija nosa, korekcija ušiju i oblikovanje brade dermalnim filerima
„Već u nižim razredima osnovne škole doživjela sam neugodnosti zbog svog izgleda. Oduvijek sam bila nezadovoljna svojim nosom koji je bio grbav i velik, te svojim ušima koje su stršale. Nikada nisam voljela svoj izgled. Korekcije koje sam napravila su mi olakšale život, ne bježim od drugih ljudi, ne skrivam se. Konačno sam sretna osoba!“

Mjere opreza

Kao i kod drugih operacija moguća je upala i krvarenje o čemu će vas dr. Bagatin upoznati za vrijeme konzultacija. Uz pridržavanje dobivenih instrukcija smanjuje se rizik od ovih komplikacija.

Cijena

Iskoristite besplatne konzultacije za korekciju ušiju i očnih kapaka

Paket uključuje: operaciju u lokalnoj ili općoj anesteziji, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata. 

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.