×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

CoolSculpting - riješite se sala putem kriolipolize

 

Lokalizirane masne naslage i celulit prirodan su način na koje tijelo pohranjuje višak masti. Taj višak masti, osim što nam nije estetski prihvatljiv, upućuje na nezdrave životne stilove koji potiču njegov razvoj.

Čak i kada prijeđete na zdrav način života, koji uključuje pravilnu prehranu i vježbanje, moguće je da će na određenim područjima ostati nakupine masnoća kojih se nikako ne uspijevate riješiti. Ta područja su najčešće trbuh, bedra, koljena, nadlaktice i leđa. Kako ih se riješiti?

 

Opis zahvata

CoolSculpting je vodeći tretman u svijetu za neinvazivnu redukciju masnog tkiva koji djeluje na principu kriolipolize, odnosno, jedinstvenom tehnologijom zamrzava i eliminira masne stanice. Do danas je izveden više od deset milijuna puta što je potvrda sigurnosti i efikasnosti tretmana. Bezbolna je alternativa liposukciji, a prvi uređaj nove generacije u Hrvatskoj nalazi se upravo u Poliklinici Bagatin.

Tehnologija zamrzavanja, poznatija kao kriolipoliza, daje dugoročne rezultate koji problematična područja čine mnogo manje problematičnima. Naime, masne stanice ne vole hladnoću i na određenoj temperaturi će se jednostavno smrznuti. Kada se dogodi smrzavanje sala ili smrzavanje celulita, tijelo će prirodno eliminirati mrtve stanice u roku od 3 mjeseca, što će rezultirati s do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u tretiranom području.

Svi imamo određenu količinu masnih stanica čiji se broj prestaje povećavati nakon puberteta. Kad dobivamo na težini, povećava se volumen masnih stanica, ali ne i njihov broj. Neki pojedinci mogu imati tvrdokorne nakupine masnoće na određenim dijelovima tijela, koje je, unatoč prehrani i tjelovježbi, teže smanjiti. Riječ je najčešće o trbuhu, bedrima, koljenima, nadlakticama i leđima.

masne naslage

Primarni razlog za nastanak masnih naslaga je kriva prehrana, ali i stres koji je sve zastupljeniji. Naime, adrenalin koji je tijelo izlučilo u nedostatku tjelesne aktivnosti nema kamo otići zbog čega se taloži oko struka u obliku masti i glukoze. Postoje dvije vrste masnih naslaga. Imamo potkožne, odnosno vanjske koje su okom vidljive i opipljive na tijelu. Lako i nastaju i nestaju uz redovite treninge i zdravu pravilnu prehranu.

Druge su one štetnije masti koje se nalaze u organizmu i nisu vidljive. Veća vjerojatnost za taloženje opasnih masnih naslaga je kod osoba koje su šire u struku, tj. oko trbuha. U njihovu se slučaju masti nakupljaju dublje ispod kože oko organa i veći je rizik od kardiovaskularnih bolesti.

CoolSculpting ili kriolipoliza nije primarno tretman za gubitak tjelesne težine. Ali je efikasan za žene i muškarce sa zdravim prehrambenim navikama i aktivnim načinom života, vrlo siguran i učinkovit način za smanjenje viška masnoće bez potrebe za liposukcijom.

coolsculpting regije

Uređaj ima pet aplikatora s različitim vremenima apliciranja, ovisno o regiji koja se želi tretirati te količini masnih stanica koje se žele reducirati:

 • CoolAdvantage – 35 minuta
 • CoolAdvantage Petite – 35 minuta
 • CoolAdvantage Plus – 45 minuta
 • CoolMini – 45 minuta
 • CoolSmooth PRO – 75 minuta

Koji aplikator je najbolje koristiti i koliko je puta potrebno ponoviti tretman, ovisi o procjeni naših stručnjaka. Tim medicinskih kozmetologa i kirurga, nakon detaljne dijagnostike, dobit će procjenu analize sastava vašeg tijela i točne mjere, na temelju čega će definirati plan terapije.

Sva dodatna pitanja o sigurnosti tretmana možete uputiti našim stručnjacima tijekom konzultacija, a tijekom samog procesa smrzavanja sala cijeli tim vam je na raspolaganju koji će paziti na svaki detalj.

Također, prije tretmana, provjerit će se kako vaše tijelo reagira na hladnoću te bolujete li od nekih bolesti koje predstavljaju mjere opreza. Vaša sigurnost na prvom je mjestu!

  

ISKUSTVO KLIJENATA

B.S.
CoolSculpting
Samo pohvale, jako pozitivno i ugodno iskustvo. Hvala Matei u splitskoj Poliklinici za ljubaznost, stručnost, savjete i tretman. Vidimo se uskoro ponovo!

Kandidati

CoolSculpting je ciljani tretman kojim se može tretirati samo potkožno masno tkivo koje je mekano. Područja koja se mogu tretirati kriolipolizom su trbuh, bokovi, gornji dio leđa, prsa, unutarnji i vanjski dio bedara, koljena, masno tkivo ispod stražnjice i podbradak.

Kriolipoliza namijenjena je osobama s idealnom tjelesnom težinom ili blizu idealne, koje žele smanjiti masno tkivo na nekom od 9 područja odobrenih za tretiranje od strane FDA (Američka agencija za lijekove):

 • trbuh
 • bokovi
 • gornji dio leđa
 • prsa
 • unutarnji dio bedara
 • vanjski dio bedara
 • koljena
 • masno tkivo ispod stražnjice
 • podbradak

Priprema

Prije tretmana naši će stručnjaci napraviti svu potrebnu dijagnostiku i procijeniti može li se masno tkivo ukloniti tretmanom kriolipolize ili je ipak potrebna liposukcija. Tijekom konzultacija razgovarat će s vama o vašim ciljevima i provesti vas kroz sam postupak smrzavanja sala i celulita kako biste bili uvjereni u sigurnost procesa.

Također, napravit će plan tretmana prilagođen vašem tijelu i potrebama.

Predviđa se 1-2 potrebna dolasaka na tretman. No točan broj dolazaka kao i potrebnih ciklusa za određenu regiju definiraju se individualno za svakog klijenta nakon detaljne dijagnostike. 

Nije potrebna nikakva posebna priprema prije tretmana.

Tijek zahvata

Prvi korak je označavanje područja koje će se tretirati. Zatim se stavlja podloga od gela koja stvara barijeru između kože i aplikatora (tzv. rashladne ploče).

Aplikator se potom prislanja na područje tijela i kreće s radom - zamrzava masne stanice u narednih 35 - 75 minuta (smrzavanje sala), ovisno o području koje se tretira.

Web_848x364px_153

Tijekom tretmana sustav CoolControl, zahvaljujući višebrojnim integriranim senzorima, prati tjelesnu temperaturu klijenta i prema tome prilagođava temperaturu, odnosno hladnoću samog aplikatora.

Tijekom tretmana se može osjetiti blago štipanje, povlačenje, intenzivna hladnoća, peckanje, bolovi i grčevi na mjestu apliciranja.

Obično 5 – 10 minuta nakon početka tretmana sve ove potencijalne pojave nestaju kako se područje tijela hladi.

Vi se za to vrijeme možete opustiti, čitati, odgovarati na mailove ili se dopisivati s prijateljima.

Nakon što uređaj završi s hlađenjem, tretirano područje se kratko izmasira kako bi se razbile obrađene masne stanice i time utjecalo na smanjenje masnoće.

Promjene možete vidjeti 3 tjedna nakon tretmana, a značajnije rezultate nakon 3 mjeseca.

 

Ako biste željeli saznati i odgovore na najčešća pitanja o ovom HIT tretmanu, pogledajte video intervju s našom voditeljicom odjela kozmetologije, Anom Mogulić, koja je imala prilike ostvariti zavidne razultate s našim vjerim klijenticama i klijentima iz Centra za oblikovanje tijela.

Smatrate da je vaše pitanje ostalo neodgovoreno? Javite nam se kako bismo vam pružili savjet i odgovor te pomogli oko donošenja finalne odluke.
 

Oporavak

Nakon tretmana nije potrebno vrijeme za oporavak. 

Nuspojave koje možete osjetiti uključuju privremeno crvenilo, oticanje, 'bijeljenje', modrice, zatezanje, peckanje, grčeve, bolove, svrbež ili osjetljivost kože te osjećaj punine u stražnjem dijelu vrata/grla nakon tretiranja područja vrata i podbratka. Navedene nuspojave su privremene i obično nestaju unutar nekoliko dana ili tjedana.

Kao i kod svakog tretmana, dodatne nuspojave se mogu pojaviti, ali su rijetke.

Ako se nakon CoolSculpting tretmana vaša tjelesna težina poveća ili smanji, volumen preostalih masnih stanica se može povećati ili smanjiti, ali njihov broj ostaje isti.

Mjere opreza

Tretman se ne radi osobama koje boluju od sljedećeg:

 • Krioglobulinemija - bolest definirana prisutnošću krioglobulina, proteina koji se zgušnjavaju pri nižim temperaturama
 • paroksizmalna noćna hemoglobinurija - rijetka hemolitična anemija koju uzrokuju nagle, povratne navale razaranja crvenih krvnih stanica u imunološkom sustavu
 • hladna aglutininska bolest - rijetka vrsta autoimune hemolitičke anemije

Tretman smrzavanja sala, kako ga se kolokvijalno naziva, ne preporučuje se raditi na području hernije, čak i ako je uklonjena. Također se ne preporučuje raditi CoolSculpting tretman na ili oko dijastaze rektusa (ravnog trbušnog mišića).

Cijena

Web-banner_PB_Posebna-ponuda_100

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Naručite se na BESPLATNE konzultacije i osjetite na svojoj koži blagodati CoolSculpting tretmana

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".