×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Korekcija stidnih usana

Brojne žene rađaju se s većim ili nepravilnim malim usnama, dok se kod nekih to može razviti nakon poroda ili prirodnim procesom starenja. Psihološki, takav izgled malih usana može uzrokovati osjećaj nezadovoljstva i pridonijeti gubitku samopouzdanja, dok se u funkcionalnom smislu može javiti iritacija kod žena koje nose usku odjeću, kao i nelagoda prilikom spolnog odnosa te sportskih i drugih fizičkih aktivnosti.

Opis zahvata

"Labia" su usne (dio stidnice), a "plastica" je kirurški postupak kojim se nešto mijenja. Dakle, labioplastika ili korekcija stidnih usana je kirurški zahvat kojim se smanjuju ili preoblikuju male usne, tkivo oko otvora vagine, u smislu postizanja prijašnje funkcije ili željenog izgleda. Labioplastika će proljepšati izgled vanjskog spolovila i ukloniti nelagodu pri odnosu ili druge navedene funkcionalne smetnje. Dok se vaginalnom rejuvenacijom (vaginal rejuvenation), odnosno "pomlađivanjem" rodnice, estetskom, kirurškom intervencijom u donjoj trećini rodnice sužava njen promjer, što pridonosi postizanju većeg seksualnog užitka.

Kandidati

Najbolji kandidati za labioplastiku su žene koje ozbiljno zabrinjavaju njihove usmine, bilo da je riječ o estetskom ili funkcionalnom razlogu, odnosno radi li se o korekciji vanjskog ili unutarnjeg dijela.

Priprema

Operativnom zahvatu prethodi rutinska preoperativna obrada pacijenta, koja obuhvaća laboratorijske pretrage krvi koji ne smiju biti stariji od mjesec dana, a u našoj poliklinici konzultacije i pregled s dr. Bagatinom i anesteziologom sa svim gotovim nalazima. Prije korekcije stidnih usana, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, kao što su Aspirin, Andol ili Acisal.  Naime, to je jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenata za kirurški zahvat, jer se na taj način prevenira neželjeno krvarenje i hematomi (krvni podljevi) za vrijeme i nakon operacije, a što znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.

Tijek zahvata

Labioplastika se obično izvodi u operacijskoj sali uz lokalnu anesteziju, iako se ponekad primjenjuje i opća anestezija. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje. Zahvat uključuje odstranjivanje viška kože malih usmina, njihovo preoblikovanje te šivanje rubova kako bi se spriječilo krvarenje. Šavovi su obično resorptivni (samoraspadajući), te ih nije potrebno vaditi.

Labioplastika se može izvoditi na jednoj ili obje unutarnje usmine kako bi se postigao simetričniji i prirodniji izgled. Iako je labioplastika zahvat koji se izvodi na veoma osjetljivom području, zapravo je manji  kirurški zahvat koji traje malo više od sat vremena, ovisno o korekciji koju je potrebno učiniti.

Oporavak

Oporavak nakon labioplastike traje do 10 dana, a u tom razdoblju žene mogu osjećati lagane bolove, nelagodu i peckanje te otečenost operirane regije. Zadovoljstvo svih dosadašnjih pacijentica koje su se podvrgle takvoj operaciji, bilo je usmjereno na zadovoljavajući rezultat i brzi oporavak. U postoperativnom razdoblju trebate si osigurati mirovanje, kao i izbjegavanje većih napora.  

Mjere opreza

Kao i kod drugih operacija moguća je upala i krvarenje o čemu će vas dr. Bagatin upoznati za vrijeme konzultacija. Uz pridržavanje dobivenih instrukcija smanjuje se rizik od ovih komplikacija.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u lokalnoj anesteziji, po potrebi kratki boravak u Poliklinici Bagatin, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".