×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Povećanje stražnjice implantatima

Lijepo oblikovanom stražnjicom naglašavaju se proporcije i uravnotežena tjelesna kontura. Implantatima se može korigirati ravna, asimetrična ili obješena stražnjica. Ugradnjom implantata razrješuju se i urođene i stečene deformacije glutealne regije. Povećanjem stražnjice, tijelo se skulpturira i čini skladnijim.

Opis zahvata

Mnogi ljudi s plosnatom ili nerazvijenom stražnjicom odlučuju se na implantate kako bi poboljšali svoj fizički izgled. Implantati su popularan izbor za one koji žele izraženije promijeniti izgled svoje stražnjice. Povećanje ili augmentacija stražnjice je estetski kirurški zahvat kojim se između dva sloja mišića postavljaju posebno dizajnirani silikonski implantati za stražnjicu. Estetskom operacijom povećanja stražnjice bitno se ne mijenja oblik stražnjice, ali se mijenja veličina i proporcije prema ostatku tijela. 

Kandidati

Idealni kandidati za podizanje stražnjice su osobe općenito dobrog zdravlja sa stabilnom težinom koju održavaju zdravom prehranom i životnim stilom. Također je važno da je potencijalan pacijent pozitivan te da ima realna očekivanja od zahvata.

Povećanje stražnjice može naglasiti prirodne obline stražnjice. Također može zaobliti i popuniti plosnatu ili malu stražnjicu pacijentima koji žele proporcionalniji oblik tijela. Bodybuilderi se mogu odlučiti na povećanje stražnjice u slučaju da ne mogu razviti gluteuse u odnosu na ostale dijelove tijela te kako bi postigli bolji cjelokupni sklad. Općenito, ako želite puniju i zaobljeniju stražnjicu, dobar je izbor  njeno povećanje ugradnjom implantata.

Priprema

Za vrijeme konzultacija, doktor Bagatin će vas uputiti u cjelokupnu medicinsku dokumentaciju koju trebate prikupiti  za samu operaciju. Pritom ga morate upoznati s eventualnim zahvatima kojima ste već bili podvrgnuti, kao i s dosadašnjim ili trenutnim zdravstvenim problemima. S doktorom morate razmotriti zašto želite baš taj zahvat te koji su vam željeni rezultati. Također ćete dobiti posebne upute za rezervaciju termina  zahvata, oporavka i postoperativnih kontrola.

Kako bi vas pripremio za ovu vrstu zahvata doktor će vam uzeti potrebne mjere i ukinuti uporabu određenih lijekova  dva tjedna prije zahvata. Pušenje se ne preporuča jer može izazvati komplikacije prilikom i nakon zahvata, tako da biste mogli biti zamoljeni da prekinete s pušenjem prije operacije. Treba izbjegavati i konzumaciju alkoholnih pića. Unutar mjesec dana s obzirom na zakazani termin trebat ćete napraviti laboratorijske nalaze, a u pretrage će vas uputiti doktor za vrijeme konzultacija.

Također biste prije zahvata trebali izbjegavati aspirin i proizvode na bazi aspirina, biljne dodatke prehrani te češnjak, pošto navedene supstance mogu pojačati krvarenje, a što pak rezultira pojačanim podljevima.

Dva dana prije zahvata tijelo biste trebali prati s antibakterijskim sapunom 15 minuta, dvaput dnevno te još jednom dodatno prije samog zahvata. Nanošenje proizvoda za njegu kože morate izbjegavati  dva dana prije zahvata.  Hranu i piće ne bi smjeli konzumirati osam sati prije operacije,  a ujutro će vam biti jedino dopušteno popiti samo propisane određene  lijekove s vodom te oprati zube. Preporuča se nošenje široke odjeće na dan zahvata, pošto ćete nakon zahvata na sebi imati kompresivni steznik preko kojega je teško oblačiti usku odjeću. Nakit i dragocjenosti ne uzimajte sa sobom na dan zahvata.

Važno je da ste prilikom konzultacija otvoreni i iskreni, a posebno se to odnosi na davanje detaljnih informacija o svom zdravlju što uključuje popis svih lijekova koje koristite ili ste koristili, kao i vitamina i biljnih preparata koje konzumirate.

Tijek zahvata

Zahvat započinje  rezom koji se napravi između središnjeg presjeka stražnjice. Doktor Bagatin rezom otvora džep za umetanje silikonskog implantata. Implantat se najčešće smješta unutar mišića stražnjice. Na tom dijelu stvorit će se ožiljak koji će pomoći zadržavanju implantata na mjestu. Postoje razni oblici i veličine implantata, a čak se mogu i oblikovati i prilagoditi svakom pacijentu posebno. Općenito će vam ovi implantati pomoći zaobliti gornje i vanjske dijelove stražnjice, no ne i donje dijelove. Ponekad se zahvat umetanja implantata u stražnjicu izvodi zajedno s podizanjem stražnjice i liposukcijom donjeg dijela leđa kako bi se postigao što uravnoteženiji izgled tog dijela tijela.

Implantat je obično okrugao ili ovalan, tzv. anatomskog oblika. Poput implantata za grudi i ovi implantati mogu biti glatke ili strukturirane površine. No na koncu niti oblik niti površinska tekstura implantata nemaju značajan utjecaj na rezultat zahvata.

Za vrijeme zahvata morate ležati na trbuhu. Vertikalan rez duljine 5-6 cm izvodi se na dobro skrivenom središnjem pregibu stražnjice, kod križne kosti. Rascjep se nastavlja na jednoj od strana križne kosti sve dok ne dođe do mišića stražnjice. Tada se kirurškom intervencijom napravi džep za umetanje implantata unutar mišića. Možda će vas iznenaditi što pritom nema puno krvarenja. Nakon što se implantati umetnu u džepove, mišić se zatvara preko njih. Središnji rez potom se zatvara u slojevima. Ukoliko se izvodi i liposukcija, ona se obavlja preko drugih rezova. Operacija se izvodi u općoj anesteziji što znači da spavate tijekom operativnog zahvata. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje

Oporavak

Nakon povećanja stražnjice silikonskim implantatima pacijenti bi trebali izbjegavati sjedenje izravno na stražnjici kao i ležanje na leđima, barem dva do tri tjedna kako bi rezultat bio potpun. Za to vrijeme, trebalo bi nositi kompresivni steznik kroz mjesec dana, kako bi se smanjilo oticanje, a implantat ostao u željenoj poziciji. Pacijenti bi mogli osjetiti određenu bol ili nelagodu te oticanje i podljeve nakon zahvata.

Preporuča se da ne sjedite tjedan dana nakon operacije. Većina pacijenta može se vratiti na posao nakon dva tjedna pod uvjetom da im posao ne uključuje dugo sjedenje. Naporne i dugotrajne aktivnosti treba izbjegavati barem četiri do šest tjedana. Važno je da vam rezovi ne budu izloženi značajnom pritisku, trenju ili naglim pokretima za to vrijeme.

Kao i kod drugih operacijskih zahvata, važno je da pacijent shvati da navedene smjernice mogu varirati ovisno o zdravlju pojedinog pacijenta, tehnici kojom je zahvat izveden te drugim promjenjivim faktorima vezanim uz zahvat. Ukoliko nastupi jaka bol, trebali biste kontaktirati doktora.

Mjere opreza

Kao kod svakog operacijskog zahvata, tako postoje određeni rizici i kod povećanja stražnjice silikonskim implantatima. Neki od njih su infekcija, krvarenje, reakcija na anesteziju te rijetko oštećenje živaca i mišića. Jedan ili oba implantata mogu se naknadno malo pomaknuti, a ponekad je potrebna i dodatna korekcija kako bi se postigao željeni rezultat. Kada zahvat izvodi iskusan kirurg, koristeći pravilne tehnike za povećanje stražnjice, ishod  je veoma zadovoljavajuć i trajan. To pridonosi cjelokupnom mladolikijem izgledu.

Cijena

Paket uključuje: preoperativni pregled anesteziologa, operaciju u općoj anesteziji, kratki boravak u Poliklinici Bagatin, odgovarajući kompresivni steznik, lijekove koji su potrebni (antibiotici, analgetici), kontrole i previjanja u prvim postoperativnim danima, vađenje šavova te potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.

Paket ne uključuje: prvi konzultacijski pregled s doktorom, nalaz krvi, EKG-a, RTG prsa kao ni pregled od strane interniste, cijenu više noćenja, troškove prije prijema u Polikliniku Bagatin, telefonske troškove, lijekove koje ćete uzimati kod kuće, konzultacije s drugim specijalistima kao npr. sa specijalistom za dijabetes, astmu, visoki tlak, štitnu žlijezdu, lijek protiv alergije, lijek za srce itd.

U suradnji s bankama Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. 

Više o načinima plaćanja i cijenu zahvata možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.